fbpx

Отлични резултати при отглеждането на картофи с Haifa Turbo-K

Гордеем се, че Haifa Turbo-K е единствения по рода си комплексен тор, който е базиран на калиев нитрат. Защо обаче това е толкова важно и революционно?

Калият под формата на калиев нитрат се усвоява със значително по-нисък разход на енергия от растенията. Това позволява на младото растение с лекота да задоволи първоначалните си потребности от калий и спестява енергия за другите важни градивни процеси. И така то получава ускорен старт на своето развитие.

Освен калий от калиев нитрат Haifa Turbo-K съдържа и две различни форми на азот, както и инхибитор на нитрификацията, който забавя освобождаване на азота и осигурява по-продължително обезпечаване на културите с този основен хранителен елемент.

Haifa Turbo-K съдържа и 93% водоразтворим фосфор, което гарантира значително по-висока степен на усвояемост в сравнение с другите торове от висок клас.

Комбинацията от всички тези характеристики и предимства превръщат Turbo-K във високоефективно и комплексно решение за максимизиране на добивите.

Всички фермери, които веднъж са решили да се доверят на Turbo-K при отглеждането на своите зеленчуци, продължават да го правят всяка следващата година и винаги остават изключително доволни от резултатите.

Такъв е случая със земеделския производител от гр. Копривщица Душко Кривиралчев и с Петър Георгиев от с. Ветрен Дол, обл. Пазарджик.

В стопанството в гр. Копривщица фермера беше изправен пред няколко предизвикателства:

  • кисела почва с pH от 4.5
  • монокултурно отглеждане на картофи на това поле в продължение на дълги години
  • не-поливни условия на отглеждане

Схемата на хранене, която му препоръчахме, включваше две приложения – предсеитбено торене със 70 кг/дка Turbo-K 14-14-17 и допълнително, подхранващо торене с Haifa Duo 14-0-28+10CaO – 30кг/дка, и Multi-K Prills 13-0-46 – 30 кг/дка. Тази схема на хранене доведе до много повече на брой клубени (заради достъпния фосфор), отлични вкусови качества на крайната продукция и по-добра съхраняемост и издръжливост (поради липсата на хлор) и рекордни добиви за региона – 5 300 кг/дка.

В стопанството в с. Ветрен дол при отглеждането на средно ранни картофи бяха приложени 100 кг Turbo-K 14 14 17 и 20 кг CoteN 42-0-0. Употребата на Turbo-K доведе до повече на брой и по-едри клубени, по-ранно узряване на картофите и по-висок добив – 6800 кг/дка.

    Свържете се с нас

    Предпочитам да получавам съобщенията по:

    Е-mailТелефонSMSПоща